дом Новини Оставиха наркопласьорът от Китанчево в ареста, държал дрога за около 7 000...

  Оставиха наркопласьорът от Китанчево в ареста, държал дрога за около 7 000 лева

  0
  ДЯЛ

  36-годишният Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР-Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява ще остане постоянно в ареста, информират от Варненска апелативна прокуратура.

  Състав на Апелативния съд, вчера потвърди като законосъобразно определение на Окръжен съд – Разград, с което спрямо обвиняемия е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“.

  Досъдебното производство е образувано на 14-ти януари тази година, след като в с. Китанчево, община Исперих, при специализирана полицейска акция от дома на Ферди са били иззети 433 таблетки, които при полеви наркотест реагирали положително за наличие на опиати. Ден по-късно Ферди Х. е привлечен като обвиняем затова, че без надлежно разрешително е придобил и държал високи рискови наркотични вещества на стойност около 7000 лв., предназначени за разпространение.

  Вчера въззивният апелативен съд сподели основанията на Окръжен съд – Разград за определяне на първоначалния арест. Те се базират на данните, събрани в хода на разследването – протокол за оглед, показанията на свидетелите и други материали. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че обвиняемият е извършил престъплението.

  И този съд намира, че съвсем реална е опасността Ферди да извърши престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Изготвена е била характеристична справка от РУ на МВР, в която се посочват контакти на обвиняемия с криминално проявени лица от региона. Този факт както и тежестта на престъплението и строгата санкция на закона мотивират допълнително съда да потвърди първоначалната мярка за неотклонение.

  Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява, е окончателно.