дом Новини Приемат заявки за участие в конкурса „Живот без дрога“ в Разград

  Приемат заявки за участие в конкурса „Живот без дрога“ в Разград

  0
  ДЯЛ

  До 22 февруари ще се приемат заявки за участие в XХ -то издание на инициативата „Живот без дрога“ в Разград. Проявата отново ще се проведе в два модула – конкурс за най-оригинално послание с песен и спортен многобой.

  Участие в конкурса, който дава възможност на младите хора да представят своите послания срещу дрогата, могат да вземат ученици от 5-и до 12-и клас от региона. Те трябва да представят авторска песен по темата- , индивидуално или групово, като ще се допускат и такива от предходни издания на конкурса. Допускат се за участие и кавърверсии на песни, съобразени с тематиката на конкурса.

  Критериите за оценяване са – най-добър текст; най-добра музика; най-добро изпълнение в категория „Вокално инструментални групи“, „Вокални групи“, „Индивидуални изпълнители и дуети“ и песен, явявала се на предходни издания на „Живот без дрога“.

  Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат в Центъра за работа с деца. Справки и допълнителна информация на тел.: 0878 542819 и 0878 542810.

  Спортният многобой „Живот без дрога“, който се организира за осма поредна година ще се проведе на 27 март от 9.00 часа в спортна зала „Лудогорец“. За участие в него се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи: I група – 5 и 6 клас и II група – 7 и 8 клас.

  Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията. Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила.

  Заявки за участие в надпреварата се приемат в ОД МВР Разград, ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър.

  Жури ще отличи най-добре представилите се и в двата модула, и ще връчи награди.