дом Новини Над 24 бона – в джоба на ало апаши за месец от...

  Над 24 бона – в джоба на ало апаши за месец от Лудогорието

  1
  ДЯЛ

  Намаление в броя на регистрираните криминални престъпления се наблюдава през месец декември на територията на ОДМВР-Разград. Анализът на криминогенната обстановка сочи, че най-осезателно е то при т.нар. престъпления против собствеността – 16,32 %. Това каза на месечния брифинг пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов. През м.декември са регистрирани пет телефонни измами на територията на гр.Разград. Нанесените щети за потърпевшите лица са в размер на 24 300 лева. Разкрити са две от регистрираните през периода измами.

  Проведени през месец декември са 6 СПО на територията на всички РУ, спрямо т. нар. активен криминален контингент по линия «Наркотици». В резултат на това са образувани 4 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, както и 2 бързи производства за управление на МПС под въздействието на наркотични вещества.

  От началото на 2018 г. в ОДМВР-Разград са регистрирани 54 престъпления съставомерни по чл.354а от НК – притежание и разпространение на наркотични вещества. 32 са били те за същия период на 2017 г., което е увеличение с над 68,75%.

  Иззетите количества наркотични вещества през месец декември са 90.05 грама амфетамин и 4.5 грама марихуана.

  През декември са проведени 36 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

  С т.нар. „тринога“ са установени 201 нарушения за скорост в малки населени места на територията на ОДМВР – Разград. С мобилната система за видеоконтрол TFR1-M са установени 446 нарушения. Това съобщи комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция“. Най-фрапиращите засечени нарушения са превишения на скоростта с 57 км/ч извън населено място. Реализираната административно-наказателна дейност се изразява в издаването на 1244 документа, в това число 448 електронни фиша, 362 акта и 434 фиша.

  На брифинга бе анонсирано предстоящото 20-то /юбилейно/ издание на конкурса за авторско послание срещу наркотиците „Живот без дрога“, организиран от ОДМВР-Разград. То ще се проведе на 20 март 2019 година, а спортният му модул е предвиден за 27 март 2019 г.