дом Новини Мустафа Карадайъ на рождения ден на ДПС в Разград: „Вече 29 години...

  Мустафа Карадайъ на рождения ден на ДПС в Разград: „Вече 29 години вървим по този път, защото сме заедно, защото сме обединени!“

  0
  ДЯЛ

  С грандиозно празненство вчера, бе отбелязан 29-ия рожден ден на Движението за права и свободи. Близо 500 членове и симпатизанти отпразнуваха заедно празника, на който специален гост бе председателя на партията Мустафа Карадайъ, който бе посрещнат с бурни овации, информират от местната централа на партията в областния град.

  „Вече 29 години вървим по този път, защото сме заедно, защото сме обединени!“, отбеляза Карадайъ в тържественото си слово. „Ние не позволихме да ни разделят, защото много добре знаем цената на нашето разделение! Ние се обединихме в мъката и болката, а от тях се роди ДПС. Имахме шанса да имаме лидер като нашият почетен председател д-р Ахмет Доган! Заедно казахме „Не“ на реваншизма, „Да“ на мира и толерантността! Последният проект отиде в небитието, но за да не успее разделението, всички ние се обединихме“, заяви Председателят.

  „Има криза на толерантността и отстъпление на демократичните и европейски ценности. Причината за това е, че в управлението на държавата участват „националисти“, които Европа нарича фашисти“.

  „2019 е година на изборите… Всеки един от нас трябва да направи своят личен избор, България – нашата родина трябва да направи своя избор, ЕС трябва да направи своя избор!“ Председателят на Движението за права и свободи призова за активност на изборите, за да може партията да заеме полагащото й се достойно място.

  След официалните гости бяха още зам-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, д-р Нигяр Джафер-зам.-председател на НС и народните представители д-р Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ, Имрен Мехмедова, Танер Али, Бюрхан Абазов, Адлен Шефкет.

  Присъстваха още областният председател на ДПС Разград и кмет на Община Лозница Севгин Шукри, областният председател на ДПС Русе Дауд Ибрям, кметове на общини, общински председатели, общински съветници и кметове на населени места.