дом Новини Тайбе Юсеин грабна отличието „Спортист на годината 2018“

  Тайбе Юсеин грабна отличието „Спортист на годината 2018“

  0
  ДЯЛ

  Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата за “Спортист на годината” на България за 2018 година.

  Младата спортистка извоюва престижното отличие за първи път в кариерата си, след като спечели 61-то издание на престижната анкета. Юсеин имаше страхотен сезон, в който стана световна и европейска шампионка, с което си заслужи първото място в класацията, организирана от Нове АД Холдинг.

  27-годишната Юсеин спечели златен медал в категория до 62 килограма на Европейското първенство по борба в Каспийск през май, а тази есен триумфира и на шампионата на планетата в Будапеща. Със силното си представяне състезателката от Кубратското село Мъдрево няма загуба през годината.

  През миналата седмица Тайбе Юсеин спечели „Спортен Икар“ на фондация „Български спорт“ и очаквано бе обявена за номер едно за годината от Българската федерация по борба.

  Ето какво каза победителката след като получи своята статуетка:

  „За мен е огромно удоволствие, чест и привилегия да получа тази награда именно от г-жа Стефка Костадинова. Надявам се тя да ми е на кадем за олимпийските игри. Тук е моментът да изкажа благодарност към личния си треньор Петър Касабов. Към неговите помощници, към българска федерация по борба, към министерството на спорта. Всички те повярваха в моите възможности и ми вдъхнаха необходимия кураж, когато най-много имах нужда. Искам да благодаря и на моето семейство. За това, че са ме изградили като силна личност и са ме научили винаги да преследвам целите си.

  Всички тук са живо доказателство, че мечтите се сбъдват с много трудолюбие и вяра. Хенри Форд е казал – „Неуспехът не трябва да ви плаши. Неуспехът е една възможност да се почне отначало, само че този път по-разумно“. Аз започнах отначало за десети път и успях“.