дом Новини Община Лозница гласи ремонти на улици в две населени места

  Община Лозница гласи ремонти на улици в две населени места

  1
  ДЯЛ

  Община Лозница предвиджа извършването на ремонти на уличната мрежа в две от големите населени места в общината. От кметството съобщиха, че по-рано днес е сключен договор с избрания изпълнител – „Пътно строителство“ АД, гр.Разград, след проведена обществена поръчка за избор на фирма, като стойността на договора се равнява на 700 000 лева.

  Със сумата ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция на стратегически улици в с. Веселина : ул. „Христо Ботев“ и ул.“ Тунджа“ и ул. „Цариградско шосе“ в село Бели Лом, явяващи се основни пътни артерии за връзка с града и Област Самуил.

  Очаква се, при подходящи атмосферни условия, ремонтните дейности по подновяване на асфалтовата настилка и заустване към съседните улици, да стартират през месец март следващата година. „През предстоящата година ще продължим да работим за подобряване състоянието на пътната инфраструктура, както и по други проекти, важни за подобряване на живота на жителите на община Лозница. Благодарности към Ръководството на ДПС.“, сподели в социалните мрежи кметът на Община Лозница Севгин Шукри.

  Средствата бяха отпуснати с решение на Министерски съвет през август т.г., а вчера бе оповестен и втория допълнителен трансфер, който ще получат местните управи на пет общини в областта, предназначени за подобряване на пътната инфраструктура в населените места.