дом Новини МВР отчете спад на криминалните престъпления в Разградско

  МВР отчете спад на криминалните престъпления в Разградско

  2
  ДЯЛ

  Намаление в броя на регистрираните криминални престъпления се наблюдава през месец ноември на територията на ОДМВР-Разград. Анализът на криминогенната обстановка сочи, че най-осезателно е то при т.нар. престъпления против собствеността – 15 %. Това каза на месечния брифинг пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов.

  От началото на 2018 г. в ОДМВР-Разград са регистрирани 50 престъпления, съставомерни по чл.354а от НК – притежание и разпространение на наркотични вещества, 30 са били за същия период на 2017 г., което е увеличение с над 66%. Иззетите количества наркотични вещества през месец ноември са 11,5 грама амфетамин, 0,7 грама марихуана и 9,40 грама кокаин.

  Проведени са 5 специализирани полицейски операции по линия „Противодействие на престъпления, свързани с митническия режим. Акцизни стоки”. В резултат на това е иззет близо тон и половина тютюн без бандерол.

  През месец ноември са проведени 48 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП. С т.нар. „тринога“ са установени 201 нарушения за скорост в малки населени места на територията на ОДМВР – Разград. С мобилната система за видеоконтрол TFR1-M са установени 390 нарушения. Това съобщи главен инспектор Синан Тахсинов, началник сектоp „ООРТП“ в отдел „Охранителна полиция“. Най-фрапиращите засечени нарушения са превишения на скоростта с 58 км/ч извън населено място. Реализираната административно-наказателна дейност се изразява в издаването на 1857 документа, в това число 906 електронни фиша, 352 акта и 599 фиша.

  На брифинга бе анонсирано и 15-тото коледно издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Инициативата се провежда под патронажа на Министъра на вътрешните работи. 3 деца от Разградско ще получат подаръци и изненади от спомоществователите на благотворителната кампания.