дом Новини Коледната елха в Разград ще заблести обгърната от 10 000 светлинки, с...

  Коледната елха в Разград ще заблести обгърната от 10 000 светлинки, с атрактивно шоу и Дядо Коледа, на 10 декември

  0
  ДЯЛ

  Коледната елха, която се извисява пред Общинския културен център в Разград ще блесне в понеделник (на 10 декември) вечерта.

  Светлините на десетметровия сребрист смърч с богата корона, украсен с 10 хиляди лампички ще бъдат запалени от 18:00 часа, със специалното участие на дуо „БарбарониТе“ от София, които ще представят атрактивно огнено шоу.

  Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от Разград, като за всяко дете ще има и подарък, информират от местната управа.

  Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ украсиха града с около 60 000 лампи и стотина светещи елементи. Богатата украса, закупена от Община Разград през 2017, е допълнена с нов елемент – фонтан от падащ сняг, разположен на кръговото движение на бул. „България“. Проектът и изпълнението на декоративния фонтан от падащ сняг са дело на ОП „Паркстрой“ Разград.

  В центъра на града е разположен Коледен базар със 17 щанда за нехранителни стоки. Хранителни стоки ще се предлагат на 6 щанда.

  Два нови, атрактивни павилиона ще отворят врати тази година – щанд на ПФК „Лудогорец“ и щанд за коледни сладкиши. Базарът ще предлага и лакомства – понички, палачинки, захарен памук и царевица. Традиционната скара също ще намери своето място там.

  Кметът д-р Валентин Василев обяви, че в петък (на 14 декември) на Коледния базар ще бъде поставен щанд, на който ще се продават предмети с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за операция на едногодишно дете от Разград, което е родено с тежка диагноза, но вече има една успешна операция. Сумата, която трябва да събере е 7 000 лв., част от нея вече е събрана от семейството. Градоначалникът призова към съпричастност.

  В Новогодишната нощ, на открита сцена, пред паметника на майстор Манол Капански ансамбъл – Разград ще изнесе празничен концерт, ще пеят и танцуват Коледари.