дом Новини От утре стартира акция „Зима“

  От утре стартира акция „Зима“

  0
  ДЯЛ

  На 1-ви ноември стартира традиционната Акция „Зима“ на пътна полиция с три предвидени кампании, които са насочени към велосипедисти, пешеходци и водачи на МПС.

  От утре ще започне проверка на хората, които управляват велосипеди за това дали те са изправни. Вторият етап от акцията ще бъде за пешеходците – за това дали те са изрядни и спазват Закона за движение по пътищата. А накрая проверките ще се фокусират върху шофьорите на автомобили – едно от основните правила е да караме с подходящи гуми за зимни условия – грайферът на гумите не трябва да е под 4 мм. Санкции ще се налагат веднага при регистриране на нарушение като глобата за неизправни чистачки и светлини е 50 лв.

  І. Кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Кампанията ще се проведе за времето от 01 до 10 ноември 2018 г. , а 6 ноември е обявен за Ден без велосипедисти – жертви на пътя.

  ІІ. Кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията ще се проведе за времето от 11 до 20 ноември 2018 г., а 13 ноември е обявен за Ден без пешеходци – жертви на пътя.

  ІІІ. Кампания „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Кампанията ще се проведе за времето от 21 до 30 ноември 2018 г., а 20 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

  На брифинга днес, пред присъстващите журналисти директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев съобщи, че организира приемна за граждани на община Лозница, насрочена за 14 ноември. Подобни срещи ще се проведат във всички общински центрове на Разградска област. Идеята е да бъде получена обратна информация за обслужването на населението от страна на полицейските служители, както и за проблеми, които вълнуват жителите на региона.