дом Новини Откриха Мултифункционален център „Време за приключения” в ОУ ”Васил Левски” в Разград

  Откриха Мултифункционален център „Време за приключения” в ОУ ”Васил Левски” в Разград

  0
  ДЯЛ

  Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на откриването на Мултифункционален център „Време за приключения” в ОУ”Васил Левски”-Разград, информират от Областната управа.
  Г-н Хюсмен поздрави ръководството на учебното заведение и организацията, финансирала проекта – фондация „Америка за България” – за това, че с уникалния център дават истински пример какво трябва да се случва в българското образование – децата да работят в приятна обстановка със съвременна апаратура по съвременните образователни тенденции. „Все се опитваме да открием Америка с различни реформи, а тя отдавна е открита и от нея трябва да искаме не само пари, а и съвети за подобряване на образователната система в България” – коментира г-н Хюсмен. Той поздрави училищната управа заради това, че средставата, отпуснати за реализацията на проекта – 200 000 лева и 50 000 лева съфинансиране, са използвани рационално и ефективно, а децата са доволни, че учат в четири обновени класни стаи.

  Преди церемонията по откриването всеки от официалните гости имаше екскурзовод – ученик от училището, четвъртокласничката Мария показа на г-н Хюсмен къде се провеждат учебните часове, къде са кътовете за почивка и с какво се занимават децата през междучасията.

  Сред официалните гости на събитието бяха и: кметът на община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, програмният директор „Образование” във фондация „Америка за България” Наталия Митева, председателят на Обществения съвет на ОУ”Васил Левски” Калоян Монев и други.
  Пред официалните гости и своите родители децата от ОУ”Васил Левски” показаха какво са научили в новите класни стаи през отминалата учебна година.