дом Новини „Терористи” бяха обезвредени в ОУ „И.С.Тургенев”

  „Терористи” бяха обезвредени в ОУ „И.С.Тургенев”

  0
  ДЯЛ

  Второто Детско полицейско управление в Разград стартира днес в училище „Иван С.Тургенев”. Децата от 3-ти клас с ръководител Калина Начева положиха клетва, че няма да се примиряват с нарушенията, ще следят за своята безопасност и тази на другите и ще носят отговорност за своите постъпки.

  Директорът на учебното заведение Милена Орешкова и началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев подписаха споразумение за партньорство и си размениха плакети на Детското полицейско управление. Приветствия поднесоха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев и инспектор Детска педагогическа стая Надежда Обрешкова.

  На откриването присъстваха всички партньори на инициативата. Възпитаници на „Тургенев” поднесоха поздрав с песни и танци, а служители на РУ-Разград проведоха за тях демонстрации с две полицейски кучета. Кулминацията на програмата бе нахлуването на двама „терористи” в учебното заведение, които бяха задържани и обезвредени от специализираното тактическо звено за бързи действия към ОДМВР-Разград.

  Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Целта е в младите хора да се формира чувство за уважение към законността и реда, към ценността на всеки отделен човешки живот, търпимост към всеки и нетърпимост към насилие, агресия, хулиганство и други аморални прояви.

  В двугодишния обучителен процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, експерти от научно-техническата лаборатория на МВР, партньори от БЧК, РЦЗ и неправителствени организации.