дом Новини Делегация от Община Кубрат участва в международния фестивал „Среща на децата на...

  Делегация от Община Кубрат участва в международния фестивал „Среща на децата на селото“ в Румъния

  0
  ДЯЛ

  Делегация от гр. Кубрат, начело с кмета на общината Алкин Неби, председателят на ОбС Хюсеин Юмеров и самодейци от НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ гостуваха на община Кастелу, окръг Констанца, Република Румъния, където взеха участие в единадесетото издание на международния фестивал „Среща на децата на селото“.

  Община Кастелу отпразнува фестивала „Среща на децата на селото“ с гости от няколко страни – Република България, Република Молдова и Република Турция. Единадесетото издание на Деня на село Кастелу се проведе на терена пред Спортната зала. На сцената излязоха различни фолклорни ансамбли и изпълнители на фолклорна музика.

  Големи и малки жители дойдоха на празника, особено когато музиката се понесе през селото, а ароматът на скарите изпълни въздуха. Пиеха, ядяха, пееха и танцуваха до полунощ, придружени от певците на сцената. Йоница Стан, Аурел Молдоану, Ленута Бургила, Мариус Брутару, Тинна Сингер и Дора Унгуряну поддържаха атмосферата в Кастелу.

  В близост беше разположен и Традиционният пръстен за татарска борба, където регистрираните спортисти се състезават в 3 категории по тегло. Всеки победител получи награда за своите бойни умения.
  Българите се чувстваха като у дома, а домакините направиха всичко възможно най-добре, за да накарат гостите да присъстват на празника.