дом Новини Пореден протест! Миризмата на парите в Разград-непредотвратима?!

  Пореден протест! Миризмата на парите в Разград-непредотвратима?!

  0
  ДЯЛ

  6500 души са подписали петицията против продължаващото ежедневно обгазяване на града, с призив за адекватна намеса на държавата и общината, която ще бъде изпратена на компетентните органи и на Европейската комисия потвърдиха организаторите на тазвечерешния граждански протест провел се под мотото „Стоп на геноцида в Разград – искаме чист въздух“.

  Десетки жители на града се събраха за да изразят обществената си позиция и да дадат глас на недоволството си от задушливите и неприятни миризми носещи се от години над Разград.

  Протестният митинг стартира от пл. “Възраждане” пред Стария театър, където протестиращите изписаха с телата си думата “СТИГА”, след което шествието блокира кръговото кръстовище в града.

  Проблемът остава не решен, въпреки множество изпратени сигнали до държавни институции имащи отношение към проблема, многократните обсъждания на обществени форуми и наложените солидни глоби на замърсяващите предприятия. Представители на държавната и общинска администрация, Общински съвет-Разград, РИОСВ, РЗИ обаче не откликнаха на поканата за протеста.

  С газови маски, фланелки с щампи и плакати насъбралата се тълпа изрази и готовността си да преминават в гражданско неподчинение, ако не бъдат чути и властта не вземе законови мерки срещу разнасящата се непоносима воня, като следващият път ще блокират движението на международния път Русе-Разград-Варна.