дом Новини Клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат в подкрепа на европейския ден на спорта в...

  Клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат в подкрепа на европейския ден на спорта в училище

  0
  ДЯЛ

  С ЛЮБОВ И ОТГОВОРНОСТ ЗА СПОРТА, ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО

  Под това мото се обединиха емпититстите тази седмица от спортната секция на Клуб „Емпатия”-Кубрат в подкрепа на европейския ден на спорта в училище -28.09.2018 година и с призив послание се обърнаха към всички свои връстници от района за активно участие и отбелязване на спортния празник.

  С призив-послание, станала запазен марка на децата от клуб “Емпатия” хандбалистите призоваха…

  „ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО-СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ, СПОРТЪТ Е САМОЧУВСТВИЕ, СПОРТЪТ Е ЛИЧНОСТНО ИЗРАСТВАНЕ, СПОРТЪТ Е ДОБРА ПРЕВЕНЦИЯ!”

  Спортът е една от дейностите, на които клубът отредява подобаващо място. За ползите от спорта разказва Миро, капитан на отбора по спорт в клуба.

  „АЗ СЪМ МИРО. Ученик съм в пети клас. ЗАНИМАВАМ СЕ РЕДОВНО И ПРОФЕСИОНАЛНО СЪС СПОРТ- ХАНДБАЛИСТ СЪМ. Това е играта на моя роден град. СПОРТА МИ ДАВА МНОГО! Прави ме отговорен и дисциплиниран. Прекарвам приятни моменти с приятели и се забавлявам. Развивам се професионално и изграждам спортна култура – оформям се като състезател в една честно конкурентна среда.

  Турнирите са най-чакани, там има всичко-адреналин, емоции, успех, неуспех, медали, купи…има отборна игра, която учи на екипност и приятелство. В Клуб „Емпатия” съм лицето на спортната кампания от години…успях да помогна на много деца да се запишат, успях да доведа много деца, като нови членове на клуба и най-съм радостен , че всички заедно помогнахме на деца, които бяха загубили правилната посока да се занимават с нещо полезно и сигурно.

  Благодаря на Клуб „Емпатия”, че популяризира спорта сред децата и призовавам всички деца да намерят подходящия спорт за себе си, защото спортът дава и учи на много неща!”