дом Новини Съвместна инициатива „Спри – дете на пътя! Живот запази!“ стартираха МКБППМН-Кубрат и...

  Съвместна инициатива „Спри – дете на пътя! Живот запази!“ стартираха МКБППМН-Кубрат и РУ-Исперих

  0
  ДЯЛ

  Със започване на учебната година улиците стават по-оживени от обичайното. С това не закъсняват и инцидентите на пътя. С цел опазване човешкия живот и най-вече този на децата с образователно-информационен плакат и с призив към водачите на МПС, деца от Клуб „Емпатия“-Кубрат станаха лица на инициативата на МКБППМН-Кубрат и РУ-Исперих. Идеята доведе до реализирането на работна среща между д-р Надие Карагьозова-секретар на МКБППМН-Кубрат и началника на РУ-Исперих комисар Мирослав Маринов, която се състоя на 18 септември 2018 година в РУ-Исперих.

  Между Областна дирекция на МВР-Разград и МКБППМН-Кубрат има изградено добро сътрудничество, което се развива във времето по отношение на превенцията сред подрастващите.

  Лица на кампанията са Симон, Никол и Алекс – редовни участници в превантивните дейности на МКБППМН-Кубрат и са тазгодишните представители на Клуб „Емпатия“ в Лятната полицейска академия – Разград 2018. От свое име и от името на всички деца, те се обръщат към водачите на МПС и най-вече към младите водачи, които нямат рутината на опитния шофьор, да бъдат толерантни и бдителни на пътя, да не са безразсъдни, да пазят както своя, така и детския живот, за да могат малчуганите да растат щастливи и да сбъднат мечтите си.

  Д-р Карагьозова и комисар Маринов се обединиха около разбирането, „че превенцията по отношение на деца трябва да бъде приоритет, грижа и отговорност на всеки един професионалист, имащ отношение към опазването живота им и пълноценното им израстване“.

  Плакатите ще бъдат окачени на видни места в населените места с цел по широка информираност.