дом Новини Третокласници от ОУ“Ив.С.Тургенев“ ще се включат в националната програма „Детско полицейско управление“

Третокласници от ОУ“Ив.С.Тургенев“ ще се включат в националната програма „Детско полицейско управление“

0
SHARE

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов участва в представянето на Национална програма „Детско полицейско управление“, която ще се реализира тази година в ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград, информират от Областна администрация-Разград.
На събитието присъстваха представители на ангажираните по реализирането на програмата институции – РУ на МВР-Разград, община Разград, РЗИ-Разград, БЧК, Център за обществена подкрепа, ОУ“Ив.С.Тургенев“.
Основните цели на програмата представи началникът на РУ на МВР-Разград Станислав Станев.

По програмата децата чрез игри и забавления придобиват знания и умения за опазване на своя и на приятелите си живот, за справяне в трудни ситуации в училище, вкъщи или на улицата, както и за работа в екип, на уважение и толерантност. Целта е да се реализира ранна превенция сред децата, създаване на ценностно отношение към законите и повишаване доверието към полицията, създаване на навици за безопасно поведение – обясни Станев.
Програмата вече е реализирана веднъж в страната, в Разград Детско полицейско управление имаше в ОУ“Никола Икономов“. Координатори на програмата ще бъдат инспекторите Детска педагогическа стая Тезджан Бошнакова и Надежда Обрешкова.

В програмата ще участва една паралелка третокласници от ОУ“Ив.С.Тургенев“.
Заместник областният управител Евгени Драганов изрази подкрепата на Областна администрация-Разград за програмата и увери, че ангажираните с реализацията й могат да разчитат на съдействие от страна на институцията
Партньорите по програмата споделиха своите впечатления от реализацията й досега, както и очакванията си от следващия двугодишен етап.
Официалното откриване на програмата ще е на 1 октомври от 12,00 ч. в ОУ“Ив.С.Тургенев“.