дом Новини Д-р Надие Карагьозова получи почетен знак „Народен будител“

  Д-р Надие Карагьозова получи почетен знак „Народен будител“

  0
  ДЯЛ

  На тържествената церемония, състояла се на 30 август 2018 година в СОК (санитарно-оздравителен комплекс) „Камчия“,  по връчване на наградите на отличените от Петия международен конкурс „Извънкласни и извънучилищните дейности-за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците 2018” организиран от Синдикат на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД, д-р  Надие Карагьозова-секретар на МКБППМН-Кубрат получи специалната награда на  144 СУ „Народни будители“-София.  Нейният труд беше отличен от ръководството на елитното столично училище с грамота и почетен знак „Народен будител”, който се връчва на патронния празник на училището за съхранение, популяризиране и развитие на българското изкуство и култура. Директорът на образователната институция по изкуствата Величка Николова, сподели по време на церемонията „че тя и нейните колеги са силно впечатлени от инициативите обединени в образователно-превантивната програма „Превенция и възпитание чрез изкуството” на д-р Карагьозова, чиито идеи се покриват с приоритетите на тяхното училище и разбирането, че изкуството не само забавлява, но и учи, възпитава и дава нов поглед за света и открива нови пространства”.

  Д-р Карагьозова е единственият секретар от страната и педагог-участник в престижния конкурс за учители, които представят добри практики от извън училищна институция.

   Припомняме, че в работата си д-р Карагьозова, често кани популярни личности от света на изкуството и представя техния опит и посланията, скрити в техните произведения и вярва във възпитателната сила на изкуството не само при изпълнение задачите на гражданското образование, но и в това, че е основен фактор  в цялостното и пълноценно формиране на личността.

  Престижният образователен форум се проведе под патронажа на МОН. Министър Красимир Вълчев и заместниците му – инж. Таня Михайлова и Деница Сачева бяха сред официалните гости на церемонията.

  В дните преди церемонията, д-р Н. Карагьозова участва в семинар на тема „Гражданското образование-формиране на ценностни нагласи у подрастващите“, на който участваха над 250 педагогически специалиста от страната.