дом Новини Трима бабаити от интерната в Завет налетели на мъж с ритници и...

  Трима бабаити от интерната в Завет налетели на мъж с ритници и юмруци, напили се и опитали да разбият магазин заради цигари и пари

  0
  ДЯЛ

  Вчера около 04:15 часа на тел. 112 е подаден сигнал от Х.Р. на 44 години от с. Веселец за кражба в магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Завет, собственост на «Завет агро» ООД – гр. Завет. На място е установено, че е направен опит да се проникне в хранителния магазин, като е повредено стъклото на вратата с камък и има механични увреждания по секретния патрон на желязната врата, водеща към магазина, вследствие на което се е задействала сигнално – охранителната техика.

  След проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия, като извършители на деянието са установени непълнолетните М.Г. на 14 години от гр. Мездра, А.Й. на 16 години гр. Бургас и М.А. на 17 години от гр. Сливен, и тримата ученици във ВУИ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Завет.

  Същите по-рано вечерта са нанесли удари с ритници и юмруци на Л.С., работещ като параджия във ВУИ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Завет и са избягали от територията на интерната. Употребили са алкохол в бистро „Нери“ в гр. Завет, след което са направили опит да извършат кражба на пари и цигари от посочения магазин.

  По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от ОДМВР-Разград.