дом Новини Фестивал на малината утре в Лозница

  Фестивал на малината утре в Лозница

  0
  ДЯЛ

  Утре ще се проведе четвъртият фестивал на малината, който се очаква да събере в Лозница над 200 малинопроизводители от цялата страна. Откриването на проявата, превърнала се в традиционна за лудогорския град е от 11.00 часа. В рамките на празника може да се видят и вкусят различни продукти, които още от сутритна ще бъдат подредени на щандове на централния площад в Лозница.

  По време на изложението ще бъдат представени различни сортове от сладките плодчета, както и иновативни технологии по отглеждане и прибиране на малиновата реколта. Програмата предвижда среща с експерти от министерството на земеделието, на която ще се обсъдят състоянието на бранша малинопроизводство и ягодоплодните култури в страната и региона, както и актуални въпроси, свързани с новостите бизнеса.

  Фестивалната вечер ще продължи с развлечения за най-малките посетители на празника, които ще се впуснат в забавления с много музика и танци в детска дискотека „Щуротека“. Всички гости ги очакват много изненади и разнообразна музикално-артистична програма.