дом Новини В Разград организират безплатна среща-дискусия за ползите от кърменето

  В Разград организират безплатна среща-дискусия за ползите от кърменето

  0
  ДЯЛ

  В четвъртък (2 август) от 10.00 часа в лятната градина на механа “Лятно кино” в градския парк в Разград ще се проведе специална лекция за кърменето, по повод Световната седмица на кърменето. Събитието ще протече под надслов „Кърменето – основа на живота“ с апела майките да заложат на естественото хранене, които може да донесе както за здравето и благосъстоянието на бебетата, така и за доброто физическо и психическо майчино здраве, посочват от РЗИ.

  Експерти от здравната инспекция ще обсъдят проблемите на бъдещите и настоящите майки, който ще могат да получат полезна информация за възможностите и ползите от кърменето, което оказва отражение върху здравето на техните деца в дългосрочен план. Урок ще изнесе неонатологичната сестра г-жа Димитрина Върбанова, която ще консултира присъстващите по въпросите на майчинството и кърменето.

  Инициатива се организира от Регионалната здравна инспекция, в партньорство с русенското училище „Родители”. За частниците в беседата са предвидени здравно-образователни материали.