дом Новини До 10 октомври очакват творбите за участие в 10-тия Национален литературен конкурс „Поетични...

  До 10 октомври очакват творбите за участие в 10-тия Национален литературен конкурс „Поетични хоризонти на българката“

  0
  ДЯЛ

  Вече е в ход приемането на творби за участие в десетото издание на Националния литературен конкурс „Поетични хоризонти на българката“, посветен на разградската възрожденка и първа българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина. Конкурсът анонимен и в него могат да участват творци от цялата страна, без ограничения на възрастта. Авторите могат да изпратят до три стихотворения на свободна тема, които не са публикувани в книга, на страниците на периодични издания или в социалните мрежи в интернет.

  Крайният срок за предаване на творбите е 10 октомври, а резултатите ще бъдат отчетени на 1 ноември. Стихотворенията се представят напечатани и неподписани по два екземпляра в непрозрачен плик. Вътре в големия плик се поставя малък плик с един екземпляр от стихотворенията – подписани, биографични данни за автора и адрес, телефони или електронни адреси за връзка. Също така се прилага снимка на автора в малък размер. Малките пликове се отварят след определяне на класацията от журито.

  Творбите се изпращат на e-mail – biblioteka_rz@dir.bg или по пощата на адрес: град Разград – 7200, бул. „Бели Лом“ 28, до Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

  Класиралите се на призови места ще получат парични и предметни награди. Учредена е специална награда – статуетка, също така ще бъдат раздадени и поощрителни награди.

  Организатори на културната проява са Община Разград, Съюзът на българските писатели и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“.

  При отчитане на резултатите, участниците присъстват на събитието на собствени разноски.