дом Новини Разград откри панаира на киселото мляко (Снимки)

  Разград откри панаира на киселото мляко (Снимки)

  0
  ДЯЛ

  За поредна година стотици жители и гости на града от страната и чужбина се събраха в сърцето на Лудогорието – Разград за да се потопят в емоцията на уникалния по рода си „Панаир на киселото мляко и Фестивал художествените занаяти, който официално бе открит днес. Преди да покажат своето изкуство на откритата сцена на градския площад, всички участници дефилираха в национални костюми и танцуваха, демонстрирайки своите умения.

  На престижната фестивална сцена първи показаха красотата на българския фолклор талантите на Детски танцов ансамбъл „Лудогорче” при Капански ансамбъл Разград, Детска танцова студия „Капанче” и средношколска танцова формация при НЧ „Напредък 1901”, които потопиха многобройната публика дълбоко в традициите на Лудогорието. Концертната вечер продължи с изпълнението на фолклорни състави от Мексико, Черна гора, Филипините, Коста Рика и Беларус.

  В тридневната фестивална програма са предвидени многобройни конкурси, изложби и концерти, дефилета, дегустации и много други атракции и забавления.

  Утре от 09.00 часа започва конкурс за домашно приготвено кисело мляко, традиционни ястия и десерти с кисело мляко в Етнографския музей. Час по-късно, пак там ще стартира детската работилница „Първи стъпки в занаята“. Заниманията ще продължат сутрин от 10:00 до 12:00 часа и следобед от 15:00 до 17:00 часа. В 10.00 часа в двора на музея ще бъде поднесена богата фолклорна програма.

  Същия ден 17.30 часа на площад „Независимост“ пред Общински културен център ще бъде представена местната етнографска група „Капанци“ с „Колелото на живота“. Пак там в 18.30 часа ще започне забавното състезание с послание „Да правим таратор, а не терор“.