дом Новини Млади журналисти представиха своя вестник, който ще продават с благотворителна цел в...

  Млади журналисти представиха своя вестник, който ще продават с благотворителна цел в помощ на съученичка

  0
  ДЯЛ

  Млади журналисти от клуб „Наблюдател“ в ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград се срещнаха с Областния управител на Разград днес, информират от пресцентъра на областната управа.

  Тийнейджърите и техният ръководител журналистът във вестник „Екип 7“ Антония Кирилова представиха на г-н Хюсмен издадения от тях училищен вестник „Наблюдател“. Алкин, Селин и Кристислава разказаха как заедно с още 8 деца, които през ваканцията не са в града, са се подготвяли през учебната година за издаването на вестник в тираж 200 броя, работата на клуба им е по проект „Твоят час“.

  Продуктът на техния труд се разпространява лично от авторите, като те ще посетят различни институции, където ще продават вестника по 50 стотинки, а събраната сума ще използват за благотворителни цели. Парите ще бъдат преведени за лечението на тяхната съученичка Габриела, която е болна от рядкото при децата заболяване склеродермия.

  Областният управител пожела успех на децата, както в доброто им дело, така и в учението и развитието им след това. Младите журналисти получиха и подаръци от г-н Хюсмен – тефтери и химикали с логото на Областна администрация, каквито имат всички разградски журналисти.

  Кабинетът на Областния управител бе първото място, което младите вестникари посетиха днес, пожелаха си след доброто начало на акцията им тя да се увенчае с успех и до края на деня да продадат целия тираж на вестник „Наблюдател“.