дом Новини 181 години от рождението на Апостола на свободата

  181 години от рождението на Апостола на свободата

  0
  ДЯЛ

  На днешния ден е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. Заместник областните управители на Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на тържеството, посветено на 181 години от рождението на Апостола на Свободата и организирано от ОУ“Васил Левски“-Разград, информират от пресцентъра на областната управа.

  Пред паметника на Васил Левски в училищния двор деца от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Недялка Неделчева и от детска театрална студия „Роли-дроли“ с ръководител Валентина Георгиева представиха музикално-поетичната композиция „Левски, Апостоле“. Част от програмата бе и есето „Апостолът и българската свобода“, с което Неделина Пенчева от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ с ръководител Румяна Раденкова спечели първо място в Националния конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ през 2017 г.

  След прочувствените стихове и песни, представени от младите хора, официалните лица и присъстващите граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола. Венец от името на Областния управител Гюнай Хюсмен поднесоха заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, с венци и цветя пред паметника застанаха и: председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, представители на ОУ“Васил Левски“, РБ“Проф. Боян Пенев“-Разград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, отдел „Образование“ в община Разград, граждани.

  След тържествената програма присъстващите деца бяха поканени от ръководството на ОУ“Васил Левски“ да участват в две работилнички „Мисия – Васил Левски“ и „Бъди откривател с Музейко“. Сред гостите на тържеството бяха и малчугани от две детски градини – ДГ“Приказка“ и ДГ“Васил Левски“.