дом Новини Задържаха „муле“ от телефонна измама в Разград

  Задържаха „муле“ от телефонна измама в Разград

  0
  ДЯЛ

  Криминалисти от Районно управление – Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха да върнат парите. Около 10.00 часа вчера неизвестно лице се обажда по стационарния телефон на 81-годишната Ш.И. от град Разград. Под предлог, че трябва да се извърши операция на неин близък роднина, възрастната разградчанка предава сумата от 380 лв на непозната жена пред дома си. В хода на образуваното по случая досъдебно производство са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които полицейските служители установили извършителите.

  В град Попово са задържани 27-годишната К.А. от село Богданци и 38-годишния й приятел Ю.М. Същата жена бе участник и в извършената на 3 май измама, при която друга възрастна жена от Разград бе въведена в заблуждение по телефона, че помага в полицейска акция по залавяне на телефонни измамници.

  Потърпевшата тогава пътува с такси до самуилското село Богданци, където на пейка в центъра на селото остави пазарска чанта с 26 000 лева. Т.нар. „мулета“ са задържани за срок от 24 часа в РУ-Разград, информират от пресцентъра на МВР. Работата по документиране и изясняване на случая продължава под ръководството на Прокуратурата в Разград.