дом Новини Нов главен архитект в Община Разград

  Нов главен архитект в Община Разград

  1
  ДЯЛ

  Илин Солаков е новият главен архитект на Община Разград. 36-годишният Солаков е назначен със заповед на градоначалника д-р Валентин Василев от 2 юли, информират от общинската администрация.

  Същият заемаше длъжността директор на дирекция „ТСУ, общинска собственост и контрол по строителството“ в Община Разград през периода 25 май 2016 г. до настоящия момент и до навършване на придобито право на пенсия на бившия главен архитект Петър Сергев.

  През 2001 година Илин Солаков завършва Строителен техникум „Христо Ботев“ в София, със специалност „Геодезия“. През 2009 завършва Университет по архитектура, строителство и геодезия в столицата. От 2009 до 2012 г. работи като архитект в София, а от март 2012 година е назначен като архитект в Община Разград да ръководи, координира и контролира дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителството на територията на община Разград. Участва и в изготвяне на работни проекти при подготовка на проектно предложение „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част гр. Разград“.