дом Новини Обаятелна разградчанка краси страниците на престижно българско списание

  Обаятелна разградчанка краси страниците на престижно българско списание

  0
  ДЯЛ

  Най-преснижното българско спортно списание даде място сред своите редове на очарователната разградска лекоатлетка Димана Йорданова. Състезателката на СКЛА „Лудогорец“ – Разград, която грабна титлата за най-красива атлетка за годината в конкурса Мис BGathletic.com 2017, позира за новния брой на списание ‘Спринт’ .

  Безспорно с престижното отличие се прослави, но видно младата девойка остава земна и в момента продължава да влага цялото си сърце в спорта.

  Само преди месец тя добави още един призов медал в своята колекция, с постижението си от 5,25 метра победа при жените в скока на дължина на лекоатлетическия турнир „Купа Руен“.

  Настоящият й стремеж е свързан с участие в балканския шампионат – Балканиада. Целта е да се представи добре, като подобри резултата си (- 12.22 от Държавен шампионат за юноши и девойки под 18 години, извън класиране) и да заеме място в ранглистата, което ще се определи според най-високия скочен резултат на всички състезатели от летния сезон, разказва самата тя, заявявяйки, още че винаги ще има мотивация, за да продължава уверено напред …

  „Смятам, че самият спорт лека атлетика е красив. Затова и аз се ориентирах към него. Дисциплината троен скок за мен е най- най…, защото е много трудна и не всеки може да издържи на психическото и физическото натоварване.“

  В списанието е поместено и интервю с Димана, която споделя, че е фен на разградския шампион „Лудогорец“, но в същото време, изразява недоволството си от лошите условия за ежедневни тренировки, в които се налага да тренират спортистите, както от факта, че лекоатлетическия клуб е без писта и няма къде да тренират в нормарни условия. „Подготвяме се във физкултурния салон на едно от училищата в града. В Радград има само едно-единствено скочище за троен скок, което пък се намира в друго училище в града. Скочището също не е добро. Пътеката за засилване е къса, около 12 брегови крачки, и е малко под наклон.“

  „Въпреки, че няма необходимите условия за добра подготовка, благодарение на моя треньор Красен Цонев, с който успяхме да се сработим продължаваме успешно да постигаме по-високи резултати!
  Но за жалост никой не обръща внимание на нуждите ни за нов стадион, на който младите таланти на СКЛА Лудогорец да се развиват!!“, споделя пред Лудогорие Нюз амбициозната лекоатлетка.