дом Новини Проливен дъжд наводни улиците на Разград (Видео, снимки)

  Проливен дъжд наводни улиците на Разград (Видео, снимки)

  0
  ДЯЛ

  Проливен дъжд се изля този следобед над Разград. Той беше придружен и с градушка с разрерите на бобено зърно. За по-малко от половин час улиците се превърнаха в реки, а водите на река Бели Лом без малко щяха да излязат от своето корито. На места водата носеше камъни и кал, а колите почти плуваха във вода. Много улици се наводниха и това сериозно усложни движението. Отводнителните шахти на основни пътни артерии в централната градска част не можаха да поемат количеството вода.

  За щастие до сериозни инциденти не се стигна.

  От пресслужбата на Областна администрация-Разград съобщиха, че няма големи щети от силния дъжд. По информация на дежурния в Областния съвет по сигурност там са получени седем сигнала за последствия от природното явление. Всички те са от община Разград, от останалите шест общини валежи е имало само в Кубрат, но не интензивни.
  Сигналите са свързани най-вече с наводнени приземни етажи, наводнени са две заведения в центъра на Разград – „Улицата“ и „Трапеза“, както и склад на Кооперативния пазар и мазе на ул. „28 януари“. В блок 1 на жк “Освобождение“ е аварирала водопроводна система на първи етаж. Подадени са сигнали и за две паднали дървета – едното върху кола пред блок 25 в жк „Орел“, а друго – на пътя към село Просторно.