дом Новини Бразилска легенда поема Лудогорец

  Бразилска легенда поема Лудогорец

  0
  ДЯЛ

  Назначението на бразилския специалист Пауло Аутори за главен мениджър на българския шампион Лудогорец вече е факт. Той бе официално представен в присъствието на изпълнителния директор Ангел Петричев, спортния директор Методи Томанов, Светослав Дяков и Марселиньо на съвместна пресконференция между седемкратните шампиони и новия им генерален спонсор.

  „За мен е голяма чест да съм тук и да съм част от амбициозния проект и да продължим проекта на Лудогорец“, бе първият коментар на Аутуори.

  „За кариерата си от 43 години знам, че всичко се случва. Знам, че това е позицията която искам. Бях в последните години главен мениджър в Бразилия. Винаги съм работил в добри проекти. Искам да израстваме и да постигнем големи успехи. Имам избран екип. Ще работим заедно с Методи Томанов. Доволен съм и съм щастлив да съм тук във вашата държава и отбор“, допълни бразилецът.

  В богатата си визитка има доста постижения. Аутуори е печелил два пъти най-престижната континентална надпрвара Копа Либертадорес. Първият път е през 1997 г. със Сантос, а вторият е през 2005 г. със Сао Пауло.

  Същата година печели и Междуконтиненталната купа, след като на финала неговият тим надделява с 1:0 над Ливърпул. Безспорно 2005 г. е най-успешната в кариерата на наставника.

  Пауло Аутуори е роден в Рио де Жанейро и след два месеца навършва 62 години.