дом Новини Турски гражданин отива на съд за подкуп на полицейски служител

  Турски гражданин отива на съд за подкуп на полицейски служител

  0
  ДЯЛ

  На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград е предаден 71-годишен турски гражданин, който пребивава постоянно в България, за даден подкуп на полицейски служител, за да не му състави акт за нарушения на Закона за движение по пътищата – престъпление на основание член 304 А,предл. 1 и 3, във връзка с член 304, ал. 1 от НК.

  На 25 май тази година подсъдимият бил спрян от полицийските ограни на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и „Христо Ботев“. В хода на проверката е било установено, че нито водачът на автомобила, нито двете пътнички били с предпазните колани. След проверката на документите на подсъдимия, полицейският служител пристъпил към съставяне на акт за установяване на административното наказание.
  Тогава турският гражданин се приближил до вратата на служебния автомобил и казал, че вместо акт, ще почерпи. Повторил думите си няколко пъти и през отворения прозорец пуснал в полицейската кола 2 банкноти по 20 лева.

  Предстои делото срещу подсъдимия водач, предложил и дал подкуп на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, а именно да състави акт, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.