дом Новини Международен художествен пленер събира творци в Разград

  Международен художествен пленер събира творци в Разград

  0
  ДЯЛ

  Девет творци от три държави ще участват в международния художествен пленер по живопис „Мистика и реалност“, който започва днес в Разград. В продължение на 10 дни художниците ще рисуват живопис в местността „Пчелина“.

  Прояватя се организира за седми пореден път, като тази година в него ще вземат участие: Теодор Даскалов, Тодор Тодоров, Божидар Тонев, Милчо Талев, Миряна Савова, Орхан Исмаил, Светла Радулова, /България/, Елена Драгулей /Румъния/, Петала Павлиду /Гърция/.

  Целта на пленера е развитие и утвърждаване на художествената култура, стимулиране на търсенията и експериментите на наши и чужди художници, обогатяване на колекцията от творби на галерията и развитие на творческите контакти и сътрудничество.

  Изложбата с произведенията от пленера ще бъде открита следващия понеделник (11 юни) от 18.00 в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Ще бъде изготвен и каталог, в който ще бъдат включени творбите на участниците.

  В програмата на проявата е включено и посещение на Историко-археологическия резерват „Сборяново”, Демир баба теке и музея Абритус.