дом Новини Финали на ученически игри по бадминтон и тенис на маса

  Финали на ученически игри по бадминтон и тенис на маса

  0
  ДЯЛ

  Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на официалното откриване на финалите на „Ученически игри 2018“ по бадминтон и тенис на маса за 5-7 клас, информират от пресцентъра на областната управа. Разград е домакин на двете състезания, в които участват общо 240 млади спортисти.
  Организатори на двата турнира са: Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“ – Разград, Спортен клуб „Бадминтон“, Спортен клуб по тенис на маса „Лудогорец“ и община Разград.

  Тридневните състезания откри кметът на Разград д-р Валентин Василев. Приветствие към участниците отправи и заместник областният управител Евгени Драганов, той пожела олимпийския дух да е с младите хора, избрали да се развиват в тези два спорта.

  Турнирът по тенис на маса се провежда в залата на ОУ“Васил Левски“, а по бадминтон – във физкултурните салони на ПГИ“Робер Шуман“ и ПТГ“Шандор Петьофи“.