дом Новини Решаващ глас от ДПС свали председателя на ОбС в Разград, изборът на...

  Решаващ глас от ДПС свали председателя на ОбС в Разград, изборът на нов остана за следващата сесия

  0
  ДЯЛ

  С решаващ глас от ръководителя на групата на ДПС д-р Левент Апти се постигна необходимия минимум от 17 гласа за сваляне от поста председателя на Общинския съвет в Разград. Правомощията на Стоян Димитров Ненчев бяха прекратени предсрочно чрез тайно гласуване на последното за месеца редовно заседание на местния парламент. Своя положителен вот за осъществяване на кадровата промяна дадоха съветниците от „Кауза Разград“ и независимите, с изключение на Милена Орешкова и вносителите на докладната от ГЕРБ. В гласуването не взеха участие съветниците от Реформаторския блок, БСП и останалите петима съветници от движението.

  Несъмнено „най-горещата“ точка от дневния ред премина в разгорещени дебати и дори обиди. В отговор Ненчев отвърна на всяко едно от обвиненията изложени като аргументи в докладната за неговото отстраняване, подчерта, че не е нарушавал Правилника за организацията и дейността на ОбС и заяви, че нападките към него са абсолютно безпочвени и не отговарят на истината. Съветникът от реформаторите Иво Димитров определи мотивите като несериозни и несъстоятелни. „Стоян Ненчев си върши добре работата и изпълнява задълженията си, бяха внесени умереност и баланс, за да няма партийни договаряния. Цялата бъркотия от този правилник беше създадена от г-жа Радославова”, заяви още той.

  По наша информация герберите отново ще издигнат кандидатурата на Надежда Радославова, която бе освободена от поста в средата на мандата. В крайна сметка опитът за смяна на карула в местния парламент успя на половина след като предложението на д-р Апти, новият председател на ОбС в Разград да бъде избран на следващата сесия, бе прието. Дотогава, бе решено временно функциите му да се поемат от другия заместник председател Калоян Монев