дом Новини Севгин Шукри е новият кмет на община Лозница /обновена/

  Севгин Шукри е новият кмет на община Лозница /обновена/

  113
  ДЯЛ

  ДПС си запаси кметското място в община Лозница.

  Според все още неофициални и непотвърдени от ОИК данни кандидатът на ДПС Севгин Шукри е победител на частичните избори в община Лозница.

  С избирателна активност от 58% приключи денят на вота, като до урните в 20-те избирателни секции в общината отидоха 4 676 души от имащите право на глас.
  В момента тече преброяването на гласовете, които представителят на ДПС е получил в подкрепа на своята кандидатура на извънредните кметски избори в община Лозница.

  На база 100% обработени протоколи на секционните избирателни комисии за фаворита на ДПС са гласували 2 623 души. Според данните, за кандидата на ГЕРБ са дали вота си 1 629 души, а представителят на БСП е получил 253 гласа. 34 човека пък са отбелязали в квадратчето „Не подкрепям никого“.

  Севгин Шукри е на 37 години, семеен, с две деца. Притежава богат управленски и административен опит. Бил е областен председател на МДПС, общински лидер в Лозница, зам.-областен управител по времето на Кабинета Орешарски, кандидат депутат на миналите парламентарни избори, а понастоящем областен председател на ДПС.

  За изборите бяха регистрирани трима кандидати за кмет на общината. По време на изборния ден не са получавани жалби или сигнали за нарушения. До провеждането на частичен вот се стигна, след като пълномощията на избрания на редовните местни избори кмет на Лозница бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда за ремонти на обществени сгради през 2009 г., пострадали от мними природни бедствия.