дом Новини МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ДЕМИР БАБА ТЕККЕ: ПРЕЗ 89-ТА ДОГАН НИ ОБЕДИНИ ПО...

  МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ДЕМИР БАБА ТЕККЕ: ПРЕЗ 89-ТА ДОГАН НИ ОБЕДИНИ ПО ПЪТЯ НА СВОБОДАТА, НАРЕЧЕН ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ!

  95
  ДЯЛ

  Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на ръководството на ДПС, народни представители и евродепутати пристигнаха в местността Демир Баба Текке край Исперих за традиционния митинг-събор, организиран от ДПС – Исперих по повод годишнина  от трагичните събития по време на  т. нар. „възродителен процес”.

  „В тези дни изпитваме различни чувства и емоции, но нито една от тях не е омраза и противопоставяне.” това бяха встъпителните думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в словото му пред стотиците хора събрали се на теккето.

  „Изпитвам гордост от  това, че имаме силата и каузата да се борим за нашата свобода, да отстояваме правата и свободите на всички граждани и да защитaваме демокрацията.” допълни Карадайъ.

  „89-та година под ръководството на почетния  председател д-р Ахмед Доган, ние се обединихме по пътя на свободата и демокрацията и този път се нарича Движение за права и свободи.  Път на мира, на разбирателството, на единството. Убедени в силата на нашата кауза. Ние сме призвани да бъдем единни, да защитим демокрацията и да преодолеем всяка опасност пред нея.”категорично заяви лидерът на ДПС.

  Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта  огромният принос на ДПС за евроатлантическия път на страната.

  На митинг-събор на Демир баба Текке   присъстваха зам.-председатели на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова, Янко Янков, зам.-председателите на ПГ на ДПС Халил Летифов, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Нигяр Джафер – зам.-председател на НС, народните представители д-р Хасан Адемов, Ерол Мехмед, Ихсан Хаккъ,  Велислава Кръстева, Севим Али,  Бюрхан Абазов, Танер Али, Имрен Мехмедова, Сергей Кичиков, ген. Симеон Симеонов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Рамадан Аталай, Елхан Кълков, евродепутатът и лидер на Младежко ДПС Илхан Кючюк, членове на ЦОБ –Рушен Риза, Камен Костадинов, Дурхан Мустафа,   кметове на ДПС от цялата страна, областни и общински председатели, ръководството на Младежко ДПС.