дом Новини ГЕРБ отново ще пробва да смени председателя на Общинския съвет в Разград

  ГЕРБ отново ще пробва да смени председателя на Общинския съвет в Разград

  0
  ДЯЛ

  Съветниците от ГЕРБ в Разград отново ще пробват да свалят от поста председателя на Общинския съвет в областния град Стоян Ненчев. Докладната записка за предсрочно прекратяване пълномощията на досегашния председател и избор на нов, определено е една от важните точки от дневния ред, след като на предишната сесия предложението за кадровата промяна, внесено за гласуване на сесията по извънредния способ, бе оттеглено от ръководителя на групата на вносителите за разглеждане в постоянните комисии, под предлог важността на документа. Очевидно, отсъствието на групата съветници от ДПС също повлия за това
  докладната да не влезе за обсъждане в дневния ред на априлската сесия.

  Поредния опит за преврат предстои да се разиграе на редовната сесия на местния парламент, насрочена на 29 май. Сред мотивите на разградските гербери за смяната на караула са, че юристът Стоян Ненчев не е в състояние да изпълнява функциите си пълноценно и при спазването на нормативните изисквания, и прочее. Нагледно, в обосновката си са посочили поредица от неоснователни и безпочвени аргументи, в съпоставка с шефстването на предишния Председател на Общинския съвет в Разград.

  Ще успеят ли този път да се споразумеят в договорките с опозицията или ще станем свидетели на поредния провал предстои да разберем в края на месеца в несъмнено „най-горещата“ точка от дневния ред на майската сесия на местния парламент.