дом Новини Кметицата на Бели Лом отива на съд заради измама с наследство

  Кметицата на Бели Лом отива на съд заради измама с наследство

  0
  ДЯЛ

  Кметицата на лознишкото село Бели Лом Мейнур Али отива на съд за документно престъпление, след като два пъти издала неверни удостоверения за наследници и не вписала двама правоимащи заради прехвърляне на ниви.

  Районната прокуратура в Разград е обвинила 57-годишната жена за това, че през октомври 2014 година и юни 2015 година е съставила удостоверения за наследници на живелия в селото Новман Хюсеинов (починал през 1985г.), в които не вписала съпругата и сина на Хюсеинов. Така, като длъжностно лице, тя вписала само седем наследници, вместо девет, колкото били реално, съобщават от прокуратурата.

  Мейнур Али представила лично удостоверението за наследници на покойния Хюсеинов пред разградски нотариус, когато негов наследник ѝ продал правото на собственост върху целия му дял от земеделски земи в землището на Бели Лом.

  При разпита си по време на досъдебното производство Мейнур Али не се признала за виновна, като заявила, че самата тя е наследница на Хюсеинов, но не знаела за съществуването на роднина с името Джалил. Това обаче противоречи на удостоверение за наследници на Хюсеинов, в което собственоръчно кметицата е изписала имената на неговия син Джалил.
  Предстои делото срещу подсъдимата, която е с висше образование, да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд, уточняват от държавното обвинение.