дом Новини Областният управител направи отчет за първата година от мандата си

  Областният управител направи отчет за първата година от мандата си

  0
  ДЯЛ

  Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен представи пред медиите отчет за дейността през първата година от управлението си. На 11 май 2017 г. той встъпи в длъжността „Областен управител на Област Разград“ – информират от пресцентъра на областната управа.

  Отчетът включва дейностите по основните приоритети в работата на Областния управител за една година: ремонта на джамията „Магбул Ибрахим Паша“ и Гарнизонния военен клуб, въвеждането на система за мониторинг на въздуха, подписването на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между област Разград и област Одрин и дейностите по нея, ангажиментът на Областния управител по подобряване на образователната сфера в областта, срещите с представители на различни социални и професионални групи и решаването на техните проблеми, взаимодействието му с централната изпълнителна, парламентарната и местната власт, дейностите по представяне на Българското председателство на Съвета на Европа, подкрепата за културата и спорта в региона, дарителската дейност и други (целият отчет вижте в другия прикачен текстови файл).

  Г-н Хюсмен си постави относителна добра оценка за работата през тази година, като увери, че в следващите години от мандата си ще работи с още по-голям ентусиазъм. „Лично за мен най-важното е, че си останах човек“ – каза той.
  Областният управител анонсира и част от предстоящите си дейности, свързани най-вече с желанието на населението на областта да се подобри пътната инфраструктура в региона.

  След представяне на отчета г-н Хюсмен получи от журналистите „Грамота за най-добър областен управител“. Подаръкът е и във връзка с рождения ден на Областния управител, който е днес. Сред подаръците е и фланелка на „Лудогорец“ с №11 и името на г-н Хюсмен, изпратена от ръководството на клуба.