дом Новини Миролюба Бенатова се срещна с ученици от Езерче

  Миролюба Бенатова се срещна с ученици от Езерче

  25
  ДЯЛ

  Известната журналистка и телевизионен водещ Миролюба Бенатова се срещна с ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче. Инициативата „Журналисти в училище“, се реализира единствено в ОУ “Св.Паисий Хилендарски“-село Езерче в Разградска област.

  Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов, заедно с началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков посрещна с букет журналистката Миролюба Бенатова на входа на читалището в селото. Официални гости на събитието бяха още: кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу, председателят на Общински съвет-Цар Калоян Гюнай Узунали, заместник-кметовете Найден Късов и Белгин Хюсеин, кметът на Езерче Хюсеин Реханов, информират от Областна администрация-Разград.

  Инициативата „Журналисти в училище“ е част от дейността на фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“ и се реализира за пета поредна година. Тя дава възможност на подрастващите да научат повече за журналистическата професия в България, да зададат своите „неудобни въпроси“ и да разберат как да оценяват похватите и влиянието на медийните послания. Има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.

  Учениците от Езерче имаха много въпроси към известната журналистка – за трудностите в професията, за любимите й занимания през свободното време, за професионалистите, от които се е учила и други теми, чуха от нея интересни случки от журналистическата й практика .