дом Новини „Час по щастие“ определи първите ученици за пример от Езерче

  „Час по щастие“ определи първите ученици за пример от Езерче

  0
  ДЯЛ

  Час по щастие връчи първите грамоти „Ученик за пример” на учениците от първи до седми клас за отговорно отношение към училищния живот, добро поведение, учтиво и дружелюбно отношение към учителите и съучениците, които през учебната година са се отличили по изброените критерии.

  По покана на директора на училището г-жа Зюлейха Карман, д-р Надие Карагьозова гостува на възпитаниците на училището, които на 20 април 2018 година казаха „Не на езика на омразата, враждебността” и „Да на красивото и пълноценно общуване”.
  Ученици и учители дискутираха най-често срещаните конфликти в училище и начините за тяхното преодоляване. Защо уважението, искреността, честността, толерантността са важни в общуването, как го променят бяха коментирани с примери от ситуации в ежедневието а златните правила за общуване бяха прочетени от учениците от 5, 6, 7 класове на учениците от началния курс.

  Срещата завърши с интерактивната игра „Цвете подарявам”, в която участниците избират дете, на което подаряват цвете и се аргументират защо, като посочват черта или постъпка в поведението на детето, които са харесали или впечатлили – примерно „Цвете подарявам на Селин, защото е мила и толерантна към съучениците си и обича да помага…”, ако дете, които не получи цвете се коментира по същия начин- защо не е получило цвете и какво трябва да направи то, за да може следващия път за да получи цвете – по този начин коментираме както добрите страни в поведението на децата така и неприемливото поведение у други и търсим онези стъпки в ежедневната работа, които водят до сплотяване на класната общност като интегрираме проблемните деца чрез позитивни начинания.

  На срещата присъства целият педагогически екип на училището, прадставители на родителското настоятелство и директори на ДГ в Езерче и Цар Калоян, и кмета на село Бисерци, Юнзюле Шакирова.
  В края на срещата д-р Карагьозова подари на училището грамота и наръчника „Малки стъпки-големи ползи”.

  Образователната инициатива „Час по щастие“ продължава с насоченост към родителската общност – формиране на педагогическа култура у родителя на д-р Надие Карагьозова, съвместно с НЧ“Делиорман 2014г“ на 16.05.18г. (сряда) от 12.00 часа.