дом Новини „КМЕТСКА БОРБА ЗА ОБЩИНА ЛОЗНИЦА“

  „КМЕТСКА БОРБА ЗА ОБЩИНА ЛОЗНИЦА“

  95
  ДЯЛ

  Трима кандидати ще се борят за кметския пост на частичните местни избори в Община Лозница, научи екипът на Лудогорие Нюз от Румяна Костадинова – председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/.
  Биографията на кандидатите е твърде интересна и заинтригуваща. Кандидатът на ГЕРБ Ниязи Ниязиев е на 37 години,роден в с.Бели Лом, бил е учител, а понастоящем Директор в ПГВМЗ „Александър Стамболийски“ и общински съветник. Под №2 Кандидатът на ДПС Севгин Шукри на 37 годишна възраст е с богат управленски и административен опит . Бил е областен председател на МДПС, общински лидер в Лозница, Зам.областен управител по времето на Кабинета Орешарски, кандидат депутат на миналите парламентарни избори, а понастоящем областен председател на ДПС. Третият кандидат е 34 годишният Цветомир Савов на БСП. Бил е член на Общинска избирателна комисия и понастоящем служител във „Виваком“град Разград.
  До частичните избори в община Лозница се стигна, след като пълномощията на досегашния кмет Айхан Хашимов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила условна присъда.
  Кметската битка ще се състои на 20 май, съгласно Указа на президента Румен Радев, публикуван в Държавен вестник. В деня на вота в общината ще бъдат образувани 20 секционни избирателни комисии. Кампанията започва след броени дни на 29 април.

  Община Лозница заема предпоследно място сред 7-те общини на областта, което съставлява 9,9% от територията на област Разград. Общинският съвет се състои от 17 съветници, от които 12 ДПС и 5 ГЕРБ.
  Кметът, който ще бъде избран следва да бъде готов да ръководи цялата изпълнителна дейност на общината, ведно с включените към нея 16 населени места, да организира изпълнението на общинския бюджет, както и да представлява общината пред физически и юридически лица, съгласно ЗМСМА и Конституцията на Република България.