дом Новини Проверяват шофьорите у нас за висока скорост

  Проверяват шофьорите у нас за висока скорост

  0
  ДЯЛ

  В рамките на седмица ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

  По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 16 до 22 април 2018г. на територията на всички държави-членки ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение.

  Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

  Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

  По време на проверките ще се използват всички налични средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Определените точки за контрол на скоростта са съобразени по време и място с интензивността на движението, също и в районите около училища, детски градини и болнични заведения, където има условия за управление на МПС с висока скорост.