дом Новини Отличиха най-добрите творби в конкурса „Великден през моите очи”, награждаването е в...

  Отличиха най-добрите творби в конкурса „Великден през моите очи”, награждаването е в четвъртък

  0
  ДЯЛ

  Близо 500 деца участваха в четвъртия регионален конкурс за детска рисунка на тема „Великден през моите очи” , провел се под патронажа на Областния управител на Разград.

  Петчленно жури определи днес победителите в отделните възрастови групи. Председател на комисията бе художникът Петко Антонов, който е и председател на разградската група на Съюза на българските художници. В журито влизаха още двама майстори на четката Красимир Харалампиев и Орхан Исмаил, както и Димитър Петров от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”-Разград и Диана Петрова от Областна администрация-Разград.

  Журито бе много затруднено в избора на най-добрите творби, както заради тяхната многобройност, така и заради неоспоримия талант и оригиналeн поглед към празничната тема на малките автори. В четирите възрастови групи са предвидени и поощрителни награди, за да се стимулира развитието на даровитите деца от Област Разград.

  Ръководителите на наградените деца утре, 17 април, ще бъдат уведомени за постиженията на своите възпитаници и ще бъдат поканени заедно с тях на церемонията по награждаването, която ще бъде на 19 април, четвъртък, от 11,00 ч. във фоайето на седми етаж на Областна администрация-Разград.

  Там ще бъдат подредени по-голямата част от общо 488-те рисунки, победителите ще получат предметни награди, а за всички участници са предвидени грамоти.

  Най-много бяха участвалите творби във възрастова група 1-4 клас – 261, 147 деца представиха рисунки във възрастова група 8-12 клас, 71 – при 6-годишните, а 9 – при най-големите – 9-12 клас. Малките художници са възпитаници на 37 училища, детски градини и школи в областта.