дом Новини Четирима министри ще бъдат поканени на заседанието на Областния съвет за превенция...

  Четирима министри ще бъдат поканени на заседанието на Областния съвет за превенция на домашното насилие

  0
  ДЯЛ

  До четирима министри ще бъдат изпратени покани да участват в първото за годината заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград. Това решиха членовете на Областния оперативен екип към ОСПДН на своето заседание днес, което ръководено от заместник областният управител Евгени Драганов – информират от пресцентъра на Областна администрация – Разград.

  Членовете на екипа обсъдиха проектите за Отчет за 2017 г. за дейността на Областния съвет и План за 2018 г., двата документа ще бъдат приети на предстоящото заседание на ОСПДН. Към отчета се очаква да бъде включена и информация от районните съдилища в Исперих и Кубрат, които не бяха предоставили данни за работата си по Закона за защита от домашното насилие. В отчета ще бъдат включени и данни от анкетно проучване след членовете на ОСПДН относно прилагане на Закона за защита от домашното насилие. Информацията за дейността на Областния съвет ще бъде презентирана и в съседни региони – решиха участниците в заседанието.

  Те отново обсъдиха темата с изграждането на Кризисен център за жертви от домашно насилие, като изясниха какви са нормативните изисквания това да се случи.

  Първото за годината заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград бе насрочено за 26 април. За участие в него ще бъдат поканени четирима министри: на правосъдието Цецка Цачева, на труда и социалната политика Бисер Петков, на вътрешните работи Валентин Радев и на образованието Красимир Вълчев.

  Припомняме, че ОСПДН е постоянно действащ консултативен орган към Областния управител на област Разград и е първата подобна структура в страна. В него участват представители на над 40 институции и организации.