дом Новини Стартира четвъртото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“

Стартира четвъртото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“

0
SHARE

Областна администрация-Разград обявява станалия вече традиционен и очакван от талантливите малки художници от област Разград конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи“, информират от областната управа.

Целта на конкурса е младото поколение дасе запознае и включи в съхранението на традициите, свързани с големия християнски празник Великден. От малките художници очакваме да видим техния поглед към празника – как се подготвят за него, коя е любимата им част от традициите, как отбелязват празника, какви емоции изпитват хората около тях.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидуално в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.
Всеки участник има право да представи една творба.
Великденските рисунки трябва да бъдат във формат А4 /21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им са по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив. Творбите не се връщат и не бива да се паспортират.
Срокът за изпращане на рисунките в Областна администрация е 11 април, а награждаването е насрочено за 17 април от 11,00 ч. във фоайето на Областна администрация.

Предвидени за предметни награди за всички класирани до трето място във възрастовата си група, както и поощрителни награди за оригиналност. Всички участници ще получат грамоти.