дом Новини Евродепутатът Филиз Хюсменова посрещна в Европейския парламент активисти на ДПС от Разградска...

  Евродепутатът Филиз Хюсменова посрещна в Европейския парламент активисти на ДПС от Разградска и Силистренска област

  0
  ДЯЛ

  Евродепутатът Филиз Хюсменова посрещна в Европейския парламент активисти на ДПС от Разградска и Силистренска област. По нейна покана гостуваха кметът на с. Малко Йонково, община Исперих – Мехмед Ходжов, служители в общинската администрация, членове и симпатизанти на партията от общината и от община Тутракан, Силистренска област, информират от Европейския информационен център на евродепутата в Разград.

  По време на тридневното си гостуване в Брюксел, от 20-ти до 22-ри февруари, те имаха възможност да видят най-голямата европейска институция – Европейския парламент и да се запознаят с работата на евродепутатите.

  Хюсменова обсъди с гостите актуалната политическа ситуация в Европейския съюз, включително и председателството на България на Съвета на ЕС, както и темите от дневния ред на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, към която принадлежи делегацията на ДПС в Европарламента.

  В програмата на посещението е включена и презентация в Европарламента, която подробно представя комисиите, в които работят евродепутатите, политическите групи, както и процедурите за взимане на решения. С конкретни примери гостите се убедиха, че решенията, които се вземат в евроинституциите имат пряко отражение върху ежедневието на всеки европейски гражданин.