дом Новини Уважавана разградска лекарка и най-близките й загинаха в Хаинбоаз при вчерашната катастрофа

  Уважавана разградска лекарка и най-близките й загинаха в Хаинбоаз при вчерашната катастрофа

  125
  ДЯЛ

  Уважавана разградска лекарка, нейният съпруг и тяхната дъщеря са жертвите от зловещата катастрофа на прохода Хаинбоаз вчера, при която лек автомобил „Опел Астра“ с разградска регистрация се вряза челно в турски ТИР „Мерцедес. В болница е 7-годишната внучка на педиатърката.

  Семейството отивало на кратка почивка в Хисаря. Избрали това време, тъй като момиченцето, което учи в първи клас, е във ваканция. Първоначално бе съобщено, че то е на 10 години, но от полицията коригираха тази информация.

  По съборените близо 20 метра мантинели стана ясно, че шофьорът на ТИР-а Юсуф Сиван, на 33 години е направил всичко възможно да отбие вдясно и да избегне челния удар, но не успял, тъй като участъкът е тесен и не позволява извършването на маневри извън пътното платно.

  Зад волана на леката кола е бил 57-годишният Веселин Василев от Разград. Той, 59-годишната му съпруга – педиатърът д-р Снежана Стойкова Иванова и 33-годишната им дъщеря Полина Богданова загиват на място. В болницата в Стара Загора е транспортирана 7-годишната дъщеричка на Полина, която е в критично състояние.

  Лекарите съобщиха, че детето е с множество мозъчни увреждания и травми по цялото тяло. То е в медикаментозна кома с опасност за живота.

  Основната причина за катастрофата, според разследващите, е несъобразена скорост.