дом Новини Супермодерни камери снимат по трима наведнъж!

  Супермодерни камери снимат по трима наведнъж!

  0
  ДЯЛ

  Супермодерни триноги камери могат да засичат до три ленти скоростта на движението на автомобилите.

  Новата техника не може да бъде засечена от антирадар. Радар детекторите също не би трябвало да предупреждават водачите за наличието на устройство. Триногите устройства разполагат със собствено захранване и могат да снимат и разпознаят регистрационните номера на три автомобила в една снимка. Обсегът на действие на камерите е от около 600 метра.

  Камерите ще бъдат поставяни в така наречените странни пътни участъци, като остри завои и кръстовища, където не може да спре патрулка. Самите полицаи ще са наблизо за да охраняват уреда да не бъде откраднат или повреден, както и да го местят от едно място на друго, ако има такава нужда.

  За да работят без грешка с модерните камери, в момента служителите от всеки сектор „Видеоконтрол“ в отделите на КАТ са на обучение. Когато то приключи през февруари, уредите ще бъдат представени официално от ръководството на МВР и ще започнат да снимат нарушители.

  Първоначалната идея на триногите камери е била да бъдат поставяни в кофи за боклук, в контейнери, в рекламни коли, които не са на МВР и да снимат шофьорите без предупреждение. На този етап обаче това няма да се случва. В бъдеще от Пътна полиция планират да следят за бързаци на пътя тайно с триногите уреди.