дом Новини Изложба на Нуркан Нуф за любовта и меланхолията за пръв път в...

  Изложба на Нуркан Нуф за любовта и меланхолията за пръв път в Читалище „Делиорман“

  0
  ДЯЛ

  За първи път, по повод Денят на Разград, в града ще бъде открита изложба на картини с автор младият творец Нуркан Нуф. 12 картини, посветени на красивата страна на любовта ще бъдат изложени в помещението на Народно Читалище „Делиорман”,
  Експозицията ще бъде представена по нестандартен начин, като на гърба на всяка картина ще има стихове, написани от брат му Денис Нуф.

  Картините са провокативни и на пръв поглед трудно разгадаеми. Съдържат тайнственост, която всеки може да интерпретира чрез собствените си емоции. Поканите са във формата на жерави, които според източната култура символизират надежда и вярност.

  Гост на изложбата ще бъде доц.Младен Младенов от Катедра“Рисуване“ към ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ град Велико Търново. Изложбата няма заглавие, защото, според младия художник, любовта не може да бъде описана само с една дума.

  Организаторите приканват любителите на изкуството да посетят впечатляващата изложба на 25-ти януари от 18.00 часа в гр.Разград, бул.България 21П, ет.1, пом № 5 /сградата на Битовия комбинат/ Свежест – Читалище Делиорман.