дом Новини Протестна подписка заради дупките по пътищата готвят в Исперих

  Протестна подписка заради дупките по пътищата готвят в Исперих

  1
  ДЯЛ

  Масовото усещане за безредие в община Исперих, което безспорно цари там, що се отнася до безхаберието и нехайството, навежда до наличието на вопиюща незагриженост и дори корист у управниците на Лудогорската община.

  Видно е, че слабото управление поражда поредица от негодувания у гражданите. Проблемът с бездомните кучета, масовото им убийство по улуците чрез отравяне, без установяване и последствия за извършителите, очевидно е овладян само на организирани срещи, на които предприетите мерки остават на само хартия.

  Развитието (в негативно направление) по-скоро се явява като опит за туширане на общественото недоволство, отколкото като истински намерения за справяне с този сериозен проблем, който уви не е единствен в общината.

  Недоволство се надига и срещу уличната мрежа в града. Исперих продължава да бъде общината с най-лошо състояние на пътищата в областта. Трудно проходимите за автомобили пътища по които шофьорите се принуждават да преминават, често повреждайки колите си, въпреки неотдавнашния пътен ремонт е основната причина за предприемането на протестни действия.

  Малко след пътният ремонт извършен за около една година, включващ канализиране и асфалтиране обаче, голяма част от исперихските улици са осеяни с пукнатини и дупки, образували се от пропадането на части от улиците и дъждоприемните шахти.

  На 18 и 19 януари предстои да стартира събиране на протестна подписка сред исперихските граждани в няколко магазина и една фирма в населеното място. Основното искане, на която е общинското ръководство да предприеме действия за подобряване състоянието на уличната мрежа в града. Предвижда се подписката да бъде внесена в Общината идната седмица.